Ma Rosa Kinderopvang in Rotterdam Ommoord

Ma Rosa Kinderopvang in Rotterdam Ommoord

Vanuit ons knusse huisje, in de groene en kindvriendelijke Rotterdamse wijk Ommoord

Ik leid mijn gastouderopvang in ons knusse huisje, in de groene en kindvriendelijke Rotterdamse wijk Ommoord.
Op een gunstige locatie: Nabij de A20, de Metrostation Graskruid en Alexander, de NS Rotterdam Alexander en het Alexandrium.

Bij ons thuis

Onze gezellige woonkamer is een mooie open ruimte, die voorzien is van diverse soorten uitdagend en leerzaam speelgoed. Zoals een houten speelgoed keuken, een poppenhuis, een garage met auto’s en een houten treinbaan, maar ook is er veel educatief materiaal zoals (vormen)puzzels en eenvoudige spelletjes, knutselspulletjes en heel veel boekjes.
De sfeer is uitdagend waardoor kinderen tot spelen kunnen komen. Ik bied zoveel mogelijk zgn. open eindmaterialen aan, dus waar een kind verschillende dingen mee kan doen. Naast bv. Duplo en een houten trein, kunnen ook allerlei andere materialen gebruikt worden om mee te spelen, denk daarbij bijvoorbeeld aan lege dozen, bakjes uit de keuken en lappen stof. Ik let erop dat kinderen wat kunnen met het speelgoed, dat ze het leuk vinden om ermee te spelen en natuurlijk op veiligheid. Alles staat binnen handbereik zodat de kinderen zelfstandig het speelgoed kunnen pakken en opruimen. Het speelgoed wordt regelmatig gewisseld, zodat er geen overvloed aan materialen ontstaat.

Op de bovenverdieping is er een slaapkamer die volledig is gereserveerd voor de opvang. De gastkinderen slapen in veilige kinderdagverblijfbedjes en ik zorg er voor dat elk kind zijn of haar eigen vaste bedje heeft, dat is wel zo prettig. Het beddengoed wat uw kindje hier gebruikt wordt wekelijks gewassen.

We beschikken over een ruime achtertuin, die volledig kindvriendelijk en veilig is ingericht. Hier kunnen de kinderen naar hartelust spelen en ontdekken. In de tuin is er een speelhuis met glijbaan, een wipkip, voldoende fietsjes en loopautootjes. Bij mooi weer kan er lekker gesprongen worden op de trampoline of gespeeld worden in de zandbak met schepjes en vormpjes. Met erg warm weer zijn de kinderen ook blij met een badje of een teiltje met water om mee te spelen.

De omgeving

Het vele groen van de omgeving presteert zich goed om lekker te wandelen, overal zijn wel leuke speeltuintjes waar we kunnen spelen en parkjes waar we eendjes kunnen voeren.

Ook hebben we een prachtige bolderwagen waar we regelmatig de wijde wereld mee in trekken. Even een boodschapje doen, naar de markt, een ritje maken of we gaan picknicken.

Heb je vragen of wil je je kindje aanmelden?